Reacties

"Zoveel mooie woorden waar wij ons volledig bij aansluiten na onze workshop "Voorbereiden op doodgaan" waarin wij ons volledig herkennen in Elke zijn al geschreven..... De workshop nodigde ons uit om in alle rust en met een ontspannen gevoel te praten met elkaar over dingen die altjid maar vooruit geschoven wroden. Veel nieuwe handreikingen, veel tips om te overwegen. En niet minder belangrijk, later bleek het ook voor onze kinderen een geruststelling dat we hiermee bezig waren. Heel waardevol dit alles."

“Elke van Genugten weet een workshop over “doodgaan” interessant en boeiend te maken met respect en liefde voor het leven en de dood. Zij deelt haar kennis en kunde over alle facetten van de laatste levensfase, waar we allemaal, vroeg of laat, mee te maken krijgen. Het praten en nadenken over het doodgaan, het belang van afscheid nemen en  loslaten en over de wijzen en manieren waarop dat mogelijk is, heeft mij ook iets extra’s gebracht in het omgaan met mijn leven. Dank je wel, Elke, voor de mogelijkheid en de liefdevolle manier waarop je deze workshop gestalte gaf.”

"Elke combineert passie voor haar vak met betrokkenheid, compassie, zorg en persoonlijke aandacht. Je krijgt een persoonlijk afscheid, zoals jij het graag wilt. Ik ben zeer ontroerd en dankbaar dat ze me zo in liefde bijgestaan heeft bij en tijdens het afscheid van mijn dierbare man."

"Verwachtingsvol kwam ik naar de eerste lichtjesavond in de Lambertushoeve. De huiskamer was omgetoverd tot een sfeervolle ruimte. Veel kaarsjes en bloemen vormde het middelpunt van een kring. Na een hartelijke ontvangst zocht ik een heerlijk plekje op de bank en koesterde ik mij in de warmte van de kachel, de sfeer en de aanwezigheid van lieve mensen. Elke en haar familie weten mij telkens weer een gevoel van thuiskomen te geven. Mooie gedichten en verhalen kwamen voorbij, prachtig voorgedragen door Elke en Maridet. En heel mooi aaneen geregen door Elke. Ieder mocht een kaarsje opsteken en de ruimte werd zo steeds lichter dankzij het verdriet dat de ruimte kreeg. Ik was dankbaar in liefde mijn ouders te kunnen gedenken. Na afloop waren er wenshangertjes voor in de kerstboom en een heerlijke kop soep. Een hartverwarmende ervaring rijker ging ik naar huis."

"Vanuit haar hart, vloeiden haar woorden en raakten ons allen in ons hart. Dank Elke, het was een bijzondere viering."

"We hebben Elke als uiterst respectvol, liefdevol, zorgzaam naar mijn overleden man en ook naar ons toe ervaren. Met haar motivatie, inzicht en vaardigheden zijn we samen tot een afscheid gekomen waar we tevreden en met liefde naar terug kijken."